STÄNGT! För renovering troligen hela 2023.

En fast pub i tillvaron

Säg ”Puben på hörnet vid Mariatorget” och de flesta stockholmare vet att du talar om Black & Brown Inn. Sedan 1987 har god mat och god dryck fått många att trivas i de historiska lokalerna vid Hornsgatspuckelns slut. Bra service och kulturell mångfald är vad som gäller, åtminstone när det handlar om öl, whisky och människor.

Alla behöver en fast pub i tillvaron

Familjeföretaget B&B AB har fyra delägare som tillsammans med trogen personal driver Black & Brown Inn. Vårt mål är att mycket ska vara sig likt, vare sig det är fredag kväll eller söndag eftermiddag. Med bra och kunnig service vill vi få våra gäster att vilja komma tillbaka. Både för att äta dagens lunch, dricka något gott och äta en vällagad middag.

Våra stamgäster kommer från hela Stockholm för att umgås vid bardisken. Ett bevis på att det är lätt att trivas hos oss. En av de tidiga stamgästerna var författaren Ivar Lo-Johansson, som dagligen kom för att äta fish & chips med en öl. Han ville alltid sitta vid bordet vid fönstret närmast Hornsgatan. Vid hans bortgång 1990 sattes en bild upp för att hedra hans minne.

Men till Black & Brown Inn hittar alltid många olika pubbesökare; lokala ölkännare, nykära par, söderprofiler, artister, rutinerade seniorer och sökande hipsters. Här finns det ofta gäster som äter inför kvällens teaterbesök, andra som möter sina kompisar eller som tar en paus med en öl och dagens tidning. Det är många som tilltalas av den tidlösa stämningen.

Välkommen till oss på Black & Brown Inn, alla behöver en fast pub i tillvaron!Lite historia

Black & Brown Inn öppnade 1987 och började servera redan från start ett brett utbud av öl- och whisky. Innan dess hade det bland annat funnits ett kafé och en fotobutik i lokalerna på Hornsgatan 50. 1996 tog de nuvarande ägarna över restaurangen och Familjebolaget B&B AB bildades. Sedan dess har utbudet av mat och dryck ständigt utvecklats samtidigt som den ursprungliga atmosfären bevarats.

Huset Hornsgatan 50 byggdes i en och halvvåning 1762. År 1876 fick huset den höjd det har idag. I början av 1900-talet fanns det ett barnhem, med läkare och sjuksköterskor, i lokalerna. Det var en början till det Sachska barnsjukhuset, som sedan 1911 ligger intill Södersjukhuset. Hornsgatan 50 har under 1900-talet inrymt ett antal verksamheter i bottenvåningen, bland annat ett skrädderi och en av Stockholms första biografer, då stumfilmen kom på 1910- talet.

Vill du hålla dig uppdaterad med evenemang, nya ölsorter och menyer, följ Black & Brown Inn på instagram och facebook.